קידום אתרים בגוגל נחשב לאחד המקצועות האטרקטיביים בזירת השיווק הדיגיטלי כיום. אבל אנחנו משערים שאתם לא צריכים אותנו כדי לדעת את זה, כי בכל מקום מדברים על זה. ככה שאם תתכוונו לכך או לא, אם יש לכם אתר, באופן טבעי לגמרי, השאלה – "האם אני יכול לקדם אותו לבד, ללא אנשי מקצוע?" חייבת הייתה לצוץ במוחכם בוורסיה זו או אחרת.
קידום אתרים בגוגל – האם אפשר לקדם אתר לבד?
אז הנה, בואו נפתח את זה כאן ועכשיו – איפה לומדים את זה והאם זה בכלל משתלם להיכנס לזה מבחינה מקצועית?
אז בוא נתחיל מהסוף – כיום, קידום אתרים נחשב לאחד מהמקצועות החמים והמבוקשים ביותר. זאת, כמובן, כמו בכל תחום עיסוק אחר, אף ורק אם אתם טובים בו.
למה זה מורכב להצטיין בתחום הזה?
כי (ותקנו אותנו אם אנחנו טועים) אולי, חוץ מהשקעות בשוק ההון, אין תחום שכולל כל כך הרבה עדכונים, שינויים, שינויי מגמות ושאר ירקות, כמו תחום הקידום בגוגל.
עבודה שאף פעם לא נגמרת
אם אתם מסוג האנשים שאוהבים ללמוד ולשנן נכסי צאן ברזל ולדבוק בהם במשך שנים, כל תחום קידום האתרים בגוגל עלול שלא להתאים לכם, מכיוון שתישחקו מהקצב והשינויים המהירים שלו. זה, כמובן, אם אתם מתכוונים לעסוק בקידום אתרים מקצועי.
קידום האתר העסקי הפרטי שלכם בגוגל הוא עניין שונה לגמרי.
שם, אתם יכולים להרשות לעצמכם לעשות את הדברים באיזי, בלי לחץ של זמן – אף לקוח עצבני לא עומד לכם מעל לראש וצועק שהבטחתם לו את מקום X תוך Y זמן ואתם לא מקיימים. וגם אף מיקום בדירוג לא מתרסק לכם, רק כי לגוגל מתחשק לעדכן את האלגוריתם שלה בחמש לפנות בוקר…
אבל, גם כאן, אם הקטע הזה לא ממש מדבר אליכם (ואנחנו מתכוונים ממש-ממש, לא על הבערך, בסגנון "קראתי שצריך לקדם את האתר שלי בגוגל, למה שלא אעשה את זה בעצמי?"), כדאי שתתמקדו במה שאתם טובים בו, תרוויחו את הכסף ותעסיקו מקדם אתרים מקצועי, שהוא יהיה זה שישבור את הראש שלו מול העדכונים המעצבנים של גוגל…
איפה לומד מי שבאמת רוצה ללמוד קידום אתרים בגוגל?
יש המון מקומות (ומקורות) טובים שמהם ניתן ללמוד – בארץ ובחו"ל. גם אנחנו מספקים לא מעט הרצאות על קידום אתרים בגוגל. אנחנו, אישית, מאמינים בשילוב בין פלטפורמות שונות, במיוחד בתקופת הקורונה, שבה כל הלימוד פנים מול פנים נחשב לדי בעייתי. למרות שקיימות לא מעט מסגרות לימוד מסודרות (שחלקן כוללות גם קורסים אונליין), אנחנו ממליצים, קודם כל, לפני שאתם מחליטים להתחייב למסגרת אחת ספציפית, להתרשם מהמקורות השונים, ולא רק מרמתם המקצועית, אלא גם מאופן העברת המידע, היקף המידע הנלמד וכד'.
ודבר אחרון – ברור שכדאי להעדיף ללמוד במקומות שעשויים לתת לכם מקפצה טובה לתחילת העיסוק שלכם בתחום, אבל, שוב, בדומה לתחומים אחרים, אם תיהנו ממה שאתם עושים ותהיו טובים בזה (לא משנה מה יהיה קודם למה) – תוך זמן קצר, תבססו לעצמכם את מקומכם.
אם אתם צריכים את הלמידה עם מרצה/מורה, לא חסרות מכללות שמלמדות קידום אתרים, ביניהן: המכללה לניו מדיה, האקריו, דיגיטלנט ועוד. גם באקדמיה כבר הבינו את החשיבות וכיום גם אנחנו נמנים על סגל המרצים של הקריה האקדמית אונו, מכללת הדסה, הבינתחומי ושלל מכללות נוספות שכבר מלמדות גם הן קידום אתרים.
למי שאוטודידקט, יש לא מעט חומרים ברשת:
המדריך המקיף שאנחנו כתבנו על SEO
מרכז מידע מקיף שמרכזת Aleyda solis